Settermosens Baffin

Både Bella og Bafiin ble Njch i 2017, Baffin ble også Njckh, mangler 1 cert på utstilling før han kan kalle seg for Trippelchampion, vi satse på det i 2018

Velkommen til hjemmesiden vår

Settermosens Baffin

Mor:Settermosens Alba.Far:Erin Vom Kapellenfad

Denne hunden er kjøp av Kennelen, kommer til Norge i løpet av kort tid. Eiere er Børt Are Holmen/Kristoffer Brobak

Baffin er Kåret til årets unghund i Danmark 2014

Premier:

6x1UK

1x1 pr Dansk Derby 2014

HD A Fri for pra og Clad

Utstilling Very Good

SETTERMOSEN BAFFIN er etter blodslinjer med 12 CACIT’s, og 11 Jakt/Brugs Championater i 2 generationer

2017 Ble Baffin Njch,Njckh og fikk cert på utstilling.

 

Tintoramas TR Tya

Gratulere nok en gang til Tintoramas TR Tya med 1vkk
og fører Børt Are Holmen, denne gangen tok dem turen til Alta, Tya var med heilt til finalen sammen med Tintoramas Tini,ingen av dem lyktes i finalen.

Tintoramas TR Zara skulle også være med men ble trukket fra vk fredag, pga av løpetid.

Zara har dratt til Passvikdalens Nemo til parring.

TYA Og ZARA

Mars 2013


Hadde ingen planer om prøvestart på Tintoramas TR Zara i vinter da jeg venter løpetid, og skal parre med Passvikdalens Nemo.
Men løpetia lot vente på seg, og jeg hadde sagt at jeg skulle dømme på de prøvene som er her oppe.

Tok en prat med min gode venn Vidar Angell om ikke han kunne føre villdyret fra Tintoramas:))) tror han var like spent som meg, men Vidar fikset biffen med 1vk finale i Børselv.

Børte fikk nyss i at jeg skulle stille i vk og fikk meldt på Tya i meråker det ente med 1vk mck en perfekt helg for Tintoramas:)))


Tintoramas Tr Tya

Børte og Tya hastet til Hommelvik på Malvik utstillinga, Tya vant denne apportkonkuransen i fjor da hun i finalen like godt hentet begge rypene samtidig.
Det var ingen i år heller som var så effektiv som Tya, så det ble en klokke til på veggen:)))) en med norsk tid og en med sengetid for han Børte.

På nytt blir oppdretteren herjet med da han ikke har vunnet 2 apportkonkuranser, men æ samle ikke på klokker, men CKer lol.

Tya blir i løpet av noen dager parret med J-Tyfon av Kjerringholm

Tintoramas TR Tya

Etter at Zara kvalifiserte seg til NM høst med 1 vk mck på sennalandsprøven måtte Børte få litt igjen for å ha terget oppdretteren over lang tid:))))
Æ sa at jeg skulle til Kongsvold å stille på NM, å spurte om ikke han skulle være med, men at han måtte ha 1vk, kom til Alta sa jeg siste sjans. Etter at han var satt under massivt press, ble det tatt ut fridager å bytting av vakter 
gikk i boks. Så kom telefonen Æ KJEM.
Børte tok med Zara også men ho skulle være idot å utgikk etter 5 min.
Tya gjorde sakene sine bra fikk meldinger fra Børte at no hadde han fuglarbeid u reis å lå nr 2, fikk meldinger om at Tya hadde et fuggelarbeid til men at Børte hadde skiene te Bjørn Dælie som ikke egner seg på fjellet:))))) Kommentaren fra Stein Martinsen var Æ TRODDE HAN SKULLE OPP I DEN BJØRSKA ha ha ha.
Tya står i stand å Børte står å spinn i skogen ha ha ha ha rype letter og dommer rope sitt, Tya er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder når fører kommer til etter noen minutter:))))))) det endte til slutt med 1VK til TYA

Oppdretteren e skikkelig stolt over dokker

Kritikk Zara 1vk m ck

Zara mot Leo veksler om føringen i kupert terreng. Helt på slutten av slippet finnes Zara i stand, når fører kommer til letter ryper presist foran Zara som er rios. utreder ok, apporterer prima Zara over Leo.
Zara mot Funny.
Zara tar føringen i slippet og viser oss et prima søk i åpent terreng i medvind.Zara fester stand langt ute som hun holder lenge, når fører kommer til reiser Zara villig ryper og er rios utreder ok.
For disse glimmrende prestasjoner i dag tildeles zara en velfortjent 1 vk m ck

566444

Tintoramas TR Zara

Tromsø prøven

Zara starter lørdagen prima, søk av høy klasse igjennom dagen uten å lykkes, men vi hadde muligheter.
 Nikson ble litt for opptatt av makker på sin første start men viste tendenser til at han hadde noe i seg.

Søndagen startet Zara i et prima søk og jaktet kanonbra i dag må det skje tenkte æ, hadde sagt til gutta på sennalandsprøven at jeg skulle gå med begge i vk så det var litt press på meg he he. Men Zara skuffet ikke, det ble 2 fugle arbeid med reis og et prima søk og da måtte det bli 1 ak.

Nikson Viste en ny side i dag og til tider jaktet han meget godt får seg et fugglearbeid uten reis i tredje runde forsetter dagen ut meget godt og får en 2
uk. Strålende

Tintoramas TR Wambli jaktet og så prima denne helgen men med noen minus ble det 2 AK på søndag, Oppdretteren gratulere Johanne med en flott premie

Takker hundene for en fantastisk helg 

Tintoramas TR Tya

Gratulere med 2vk og 3vk finale til Børte og Tya.
Oppdretteren e veldig fornøyd :)))

Irskesjøens Nix

2 Februar takket en stor hund for seg, Nix hadde vært litt redusert i en periode. Nix tilbrakte jula ilag med oss og han ble skikkelig skjemt bort.
Tenke tilbake da jeg førte Nix på altaprøven da JAK måtte dømme.
 Nix ble levert i døra og avgårde dro vi. Nix avsøkte terrenget i meget stor fart og i god kontakt med meg, æ gikk egentlig bare å kosa meg.
I siste slipp mot Neida fester Nix en stand dommeren gjør meg oppmerksom på dette, ser at han ikke er sikker så jeg stopper opp og Nix løser ut av situasjonen.
Nix fortsetter prima og blir borte, alarm klokkene ringer i hodet mitt og jeg får fart på ski og staver å finner Nix i den flotteste stand, når vi kommer til går nix på å reiser rype og er komplett rolig, etter utredninga springer han bort til dommeren og ser på han, jada sier dommeren vi skal legg ut rypa til deg:))))
følte meg litt på sidelinja for Nixern gjorde alt selv, dette skulle bli min første casit og må si at denne sitter høyt. Kos dæ Nix på de evige jaktmarkeder,

2 Juledag kom det en etterkommer av Nix til oss en utrolig flott hund som vi
kaller for Nikson, fri oppdragelse ble erstattet med konsekvens og konsekvens, har hadd mange runder med han, men han begynner og skjønne at den lange mannen der slipper jeg ikke unna, Inne er han rolig og behagelig, og utrolig snill med ungene:))) 

Kurt og Kid og Johanne Og Wambli

Gratuler til Kurt og Kid med en flott 2 uk på sennalandprøven.
Kid har utviklet seg meget godt, hadde den glede å ha han med på jakta noen dager, og han imponerte meg skikkelig, hadde også den gleden av å felle de første rypene for han.

Kid fortsatte med nok en 2UK på Nordreisa prøven Gtatulere.
Søndagen ble det ikke premie, med da dukket Tintoramas TR Wambli opp og fikk en flott 2 AK Gratis te Johanne og Wambli

September

Jakta ble noe amputert da jeg fikk en kraftig forkjølelse, men noen turer ble det, Tini var i storslag med løpetid men viste at de gamle er eldst, her var det bare å gå å kose seg og felle fugl. Zara hadde et alt for stort søk og måtte strammes inn kraftig, ingen ting og utsette på fuggelarbeidene men det ble mye hodepine på søksopplegget. har jobbet mye med henne ut i terrenget for å få dette på plass,ser ut som hun har skjønt dette no. Hadde også med Tya noen dager og hun hadde vel også mye av det samme søket, men med skadet fot og mye turer jaktet hun til tider glimmrende og var fantastisk i sine fuggelarbeid.

Kurt Helgesen er en gammel irsksettermann som valgte å kjøpe valp etter den siste parringa hunden fikk navmet Comeback Kid, og denne hunden får vi høre mye fra etterhvert så e lista lagt for han Kurt he he, ganske sikker på at denne hunden kommer til å hente sin 1 uk, en fremdragende søker og et stort talent.

Fikk æren å skyte de første fuglene for både Tya og Kid. 😋

Børselvprøven stilte jeg Zara i Ak og fikk en 2 premie som jeg var veldig godt fornøyd med.

Tintoramas TR Tya

Etter at 1AK var sikret i vinter, var vi spent på hvordan det skulle gå på ustillingene i mai, dette resulterte i en 2 premie og en 1 premie så da tok Tya steget opp i Elitehund klassen i Nisk.
Børte hadde også meldt seg på Apport konkuransene på begge utstillingene.
AK førte henne første dagen den vant hun med 3 sekunder, dagen etter førte Børte henne sjøl, Komentaren da han ringte meg var "Barneskirenn" Tya hentet begge rypene likegodt samtidlig for å spare tid 🤪

Tintoramas Tr Tay fikk også 2 premie og 1 premie i åpen klasse.

Gratulere😎

Livet

Velkommen til hjemmesiden vår

Tintoramas Skar hadde kommet i glemmeboken etter at han hadde fått en strålende 1VK/CK Semi.
han gikk også strålende i finalen hadde en stand på rype men dommeren mente det ikke var jaktbart.

Gratis til Eier/fører Kai Ove Holten ALTA:)  

US Kuling og Tintoramas Tini

Ikke den ukjente US Kuling er bestilt til Tini, Løpetid forventes i slutten av Setember, og vi satser på at disse to får møtes da.


  

Altaprøven

Med litt painkillers innabords dro vi til indre strøm med et Vk Parti, undertegnede var kjentmann, og fikk faktisk litt kjeft underveis at her skulla det ikke vært lov til å arrangere en jakt prøve! Vi hadde vel mellom 15 og 20
situasjoner og vi kunna vel hatt 12 hunder på lista med fuggel. Ble en spennende kvallik som holdt spenninga hele dagen. Det ble rødt i toppen
med Neida som vant med Tini og Zidan på de følgende plassene, en meget god dag for Tintoramas. Semien gikk på samme plass med litt mindre fuggel denne dagen Zidan fant sin fuggel denne dagen også men dommeren mente han ble for urolig i situasjonen noe som selvfølgelig kan diskuteres:) Tini havnet langt nede på lista da hun ble noe rettlinjet får ta dette på min kappe da jeg satset på at rypene satt i skogen å presset henne ned dit hele slippet.
etter første runde lå vi vel nesten sist og måtte ha fuggel i det siste slippet.
siste slippet til Tini går i et åpent lende og vi kan stå å nyte et søk,fart, og stil av en nesten ubegripelig måte, dommerene sier etter slippet at dette skal nesten ikke gå an, De vuderer og ta en kopp kaffe får å få igjen pusten, artig å høre:))) Tini avsluttet denne dagen som nr 6 uten fuggel tok vel et jafs på 8 plasser.
Finalen var Tini med til siste slipp men kom ikke for fuggel denne dagen
 pointer Ørntuas Aiko til Stian vant med cacit, Breton tess og sv dee dee tok de neste plassene gratulere:)

Vil også rette en takk til dommerene i finalen som var Vidar Angell og Thomas Engh, Guttan hadde stålkontroll hele dagen og dømte hundene våres på en glimmrende måte:)

Trening

Etter at ryggen ble skjært opp har formen bare gått en vei og det var oppover.
Trente som en helt for å komme på nye høyder, fikk også noen turer med de firbente men så alt for lite. Stilte på Børselvprøven med moderate smerter i ryggen, dette skulle ende med at jeg ble hentet av sykebil ,og aldri har vel jeg vært mere gira på å få morfin rett i armen:( Noe av det verste æ har vært med på. Hundene har vel ikke vært prioritert og det vises.Kom meg til NM men Tini holdt ikke klassenivå??????????????????????? e det mulig da:( Zidan røyk også ut da han ikke gidda å sekundere en tomstand, like greit. Zara fikk seg en start på lørdagen men det ble også bare tull, Lam i leggen og mange feil valg gjorde at jeg støkka rypene foran ho:( begynne og ser frem til Altaprøven no men har ingen forhåpninger, vist hundene gjør så godt dem kan skal jeg være fornøyd.
Ser frem til neste år, da skal det være topptrente hunder.
Lykke til alle sammen på de siste prøvene:)

Tintoramas TR TYA

Tintoramas TR TYA startet i Ak i helga på sin første start klinket hun til med 1AK
Oppdretteren er kjempefornøyd med både fører og Hund.
Søndagen på tungt føre kom ikke Tya for fugl men tallkarakterene taler vel for seg sjøl 666444:))))))))

Tintoramas Skar

Arnøya 2011

Kai Ove med Tintoramas Skar tok den siste plassen i vk på Arnøya,
dette resulterte med en flott 3vk final:)))

Tini og Zidan var også med i finalen, men det ble ingen premier denne gangen.
Skar slo også Zidan i fugl i slippet regner med holten Likte seg da.

Til helga er det Sennalandsprøve der stiller Skar til start igjen, mens mine hviler da jeg skal gå som settedommer på lørdag. Tintoramas Zara blir muligens stilt på søndag, Tintoramas Tya skal også i ilden på meråker prøven
Blir en spennende helg.

TYA OG ZARA

Tya har vært på besøk noen dager for å finpusse formen,
hun har vært fantastisk ,og gjør jobben til 1 Ak med glans.
Alle fuggelarbeid har vært komplette med påfølgende apport.
Zara trøkker også på de samme knappene og vi gleder oss til å sette igang med prøvene:)))

Årets første tur

Endelig ble det en tur i fjellet med hundene igjen, ryggen begynner å gå seg til igjen, var deilig med en skitur.
Hundene hadde et voldsomt trøkk, og gikk noe enormt til tider, Tini og Zidan fikk seg en stand hver, veldig godt fornøyd med gjengen.

DK Finnmark

Det skulle stilles til valg for DK Finnmark, 2 personer sier ja, og alle medlemmene i finnmark får tilsendt stemmesedler, dette skulle være en enkel sak, men det viser seg at noen her oppe klarte å forfalske 20 stemmesedler.
vi som var forespurt om å gjøre en liten jobb for medlemmene i finnmark trekker oss når vi får vite dette.
Klare ikke å skjønne vitsen med å ødelegge for medlemmene i Finnmark på denne måten, vist den som har gjort dette har veldig lyst til å være DK, er det vel andre måter å gjøre det på.

Med den nye given som er i Nisk i slutten av dette året synes jeg vi skal stå sammen som en klubb og ha fokuset på hundene våres.

Hilsen Kristoffer

Minnes

Fikk den triste meldinga i dag at våres kompis Bjørn Olsen gikk bort i dag.
Bjørn var en utrolig gjestfri kar med et utrolig godt humør, fikk gleden av og være ilag med Bjørn, og hundene på grønnsjøen, Ny tur var planlagt men sånn skulle det ikke gå, Bjørn kommer til å være med oss på jaktprøver og fortsatt
være del i samtalen, for han satte dype spor i oss.

 

Tintoramas TR Wambli

Wambli fikk 2 uk på Tromsø prøven

Oppdretteren er selfen førnøyd med det :))))

Tintoramas TR Zara/Tya

Kongsvold sept 2010

Zara stilte på Derby, men hadde vel ikke helt dagen, med 2 stander som ikke dommerene fikk med seg, kom jeg ikke videre. Rimelig forbannet meldte  jeg på i Uk dagen etterpå.

Dagen ble berget med at Tintoramas TYA kom ned med en 2uk.

Lørdagen blir bare heilt topp da Zara fikser 2 fuggelarbeid med reis, og har et trøkk som nesten ikke skal gå an æ legge opp til, på det tunge føret som var. Får også sterke mistanker at Tya har fått 1UK noe som blir avkreftet, etter å ha blitt lurt grundig i 2008 på samme plass, var jeg ikke så lett å lure denne gangen skjønte at TYA også hadde klart det, og dagen ble heilt topp.

Begge hundene er for tiden i Telemark på Unghund Grand Prix så får vi se om det blir stang inn:))))

Valpene

De 2 første valpene er levert Terje og Kurt fra Hammerfest hentet sine nøster.
Skal levere en til i Alta idag, mandagen tar jeg 4 med sørover. Ørjan kommer vel på Torsdagen fra Kirksenes å henter sin gutt. da er det en igjen som venter på sine eiere, kommer vel plutselig tenke æ:)

Zara og Tex

Tex og Zara på jakt. Det ble 3 stander på Tex oog en på Zara felte fuggel for begge to. oppdretteren er veldig fornøyd😋

Tintoramas Tr Tya

Tya går ut i meget stor fart,fin stil med lett livlig aksjon.
Reviere rmeget godt i god kontakt med fører.
Holder dagen ut i et eminert søk.
Støkker rype langt ute komplett i rolig. stand, rype letter, det skytes, rolig i oppflukt og skudd.
Tya har idag vist oss ett jaktsøk av ypperste klasse og tildeles en velfortjent 2pr UK.

Presisjon 4   Tall 666444   Slipptid 80 min (15-15-15-15-20)

Tintoramas TR Zara

1 UK  Lørdag
 
Starter i utmerket fart og stil, bruker vind og terreng på fornuftig måte,
støkker fugl ilag med makker og forfølger friskt.
Zara fortsetter å jakte på utmerket måte i med,mot og sidevind,
blir til tider litt stor,men i god kontakt,
Stand fugl letter og Zara er komplett i ro i oppflukt og skudd.
utreder ok. Senere ny stand rype letter og zara rolig i oppflukt.
PÅ slutten av slippet går zara i stand mot tett kratt, reiser villig i etapper
sammen med fører og er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder ok.
En flott hund som i dag tar vare på sine sjanser
 
1uk Presisjon 4 reis 5 Tall 566444
 
1 UK Søndag
 
Zara starter utmerket. I svak medvind har hun meget god dybde og bredde.
Får med seg masse terreng i god kontakt med fører, revierer planmessig og er lett å lese.
jakter utmerket igjennom en lang da.
Finnes i stand mot slutten av dagen,
kort presis reis og Zara er heilt rolig.
En flott unghund som tok vare på sin ene sjanse og tildeles 1UK
 
presisjon 4 reis 5 Tall566444

 


Tintoramas Tr Tya

Tya ble stilt på meråker prøven i dag, dette er første gang for både hund og eier, tya gikk glimmrene hele dagen, støkket kull langt ute og er rolig på kommando, fører og dommer kommer opp og Tya fester stand, det letter fuggel det skytes og Tya er rolig 2UK på sin første stand på Høst

Oppdretteren er selfølgelig strålende fornøyd.🤩

Tay var også med gikk også meget godt men lyktes ikke i fuggel. 

Tintoramas Zara

Endelig nærmer det seg høst, har ventet i spenning på å få teste zara på Høst føre. Vi har vært 2 turer og hatt 5 stander, med et glimmrene søk og flotte fuggelarbeid, ser vi frem til å starte til derbyen om en måneds tid.

Valpene

Da Kom valpene på den 63dagen, 11 stk totalt men 2 hanner klarte ikke brasene, ressten av kullet er ved godt hold.
det ble 6 hanner og 3 tisper.

Tini passer på valpene og er en skikkelig hønemor:)

Dette er en reparring med Ra og Tini med veldig gode referanser
.

Tintoramas Zara

Zara sin 1uk Kritikk.

Zara ble ført av Harry Hansen Kritikk: Zara går i god fart, fin stil. Revierer godt i god kontakt med fører. Zara fortsetter og viser oss et fantastisk søk i med- og motvind. Revierer og får med seg mye terreng. Stand. Reiser rype presist og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Zara får for sine prestasjoner i dag en velfortjent 1.UK. 
Tallkarakterer: 556444 
Presisjon: 4
Reising: 5

Altautstillinga 12.juni 2010

I dag stilte vi ho Zara på utstillinga i brukshundklassen. Før Kristoffer og lillefrøkna sku i ringen var vi enige om at dersom vi skulle få en 2.premiering burde vi jo være fornøyd...(for ikke å skru opp forventningene). Dette ble resultatet:

" 56 cm høyde- utmerket type- feminint velskapt hode med bra utrykk, vakker halslinje. Bra rygg og kryss- fin underlinje- aning rak i skulder, bra vinklet bak. Passende beinstilling i forhold til størrelsen. Bra steg."
 
Premiering: KVAL:1
                 KONK:1
                 CERT: ja
                 BTK:2

Med andre ord en fantastisk dag for stolte eiere og ei flott tispe 😀

-Beate-

Tintoramas Tini

Tini har fått løpetid, sendes til Trondheim i løpet av kort tid for parring.
Tydalens Ra står klar.

Tini og Ra har parret hver deg siden hun kom nedover 5 runder til no,
Men tror det er på hell no.

Vist alt går som det skal bli det valper i August som kan leveres i slutten av september

Apport Trening

Har startet med apporten på zara, har også en hund til med på treningen og det er Hero til Fredrik Lian. Zara starter med blanke ark mens hero har lært seg litt fra før, hadde en økt i går og Hero tok dette fort:)

Tintoramas TR Wambli

Wamli er rønket Hd Fri A hofter.

Tintoramas Skar er på Altavann vi krysser fingrene for at gutten kommer hjem med premie.

Altaprøven

Det ble litt av et styr med aske fra island og ingen fly som gikk,
men dommere ble det nok av til slutt:)

Førte begge mine Tini og Zidan på fredagen, Zidan ledet hele dagen men ble slått av Neida da han fikk seg en tomstand i siste slipp, men en andre vk var vi godt fornøyd med, Tini hadde racing giret inne heile dagen og fikk seg en fuggeltaking og videre til semi.

Lørdagen tok wiggo ditlevsen og førte dem og tini kom seg til finalen på søk,
mens Zidan valgte og være ulydig når ikke far var til stede og utgikk.

Æ og Zara kjempet med snute og klør men vi endte på 7 plass og en halt framfot.
så ille ut men det ser ut som hun har fått seg en skikkelig strekk.

Søndagen var det Vk finale og Tini var klar, på morran ble det litt dommer rot og Jan Arild måtte dømme, og jeg fikk Nix mellom fingrene, Begge hundene gikk veldig bra og i siste runde mot Neida festet Nix stand og tryllet frem en fuggel
1 Vk Med Cacit. Ringte Jan Arild og fortalte han nyheten men han var ikke særlig snakkesalig, Tror kingsen måtte ha en stille stun aleina:)))) En Fantastisk hund
som jeg gjerne fører igjen:)  

Gratulerer til alle som fikk det til:))))))))))))))))))

1 UK Tintoramas Tr Zara

Tintoramas TR Zara fikk 1UK på Søndag i Børselv, Zidan fikk 3vk kval
så dette ble en kjempehelg for Tintoramas.
En stor takk til Harry Hansen som førte Zara på Søndagen.

Artic Cup her kommer vi for tredje gang. Kansje denne gangen!!!!

Jaktprøve Sennalandet

Tintoramas TR wambli fikk en flott 2uk på sin andre start.
Tay stilte også ,og med en mere erfaren fører har han også sanket seg en premie på Lørdag men det ble ikke skutt:(
Zara var også med uten og komme seg i fuggel
Alle hundene går meget godt og hadde vel 190 minutter  hver med slipptid på 2 dager.
Lite premier og vansklige fugler var nok status på denne prøven.
Gratulere til alle som mestret oppgaven:)))

Tintoramas Zara

Zara ble stilt på klubbmesterskapet på lørdag. fant ikke fugel denne dagen.
litt rart for ho trøkte skikkelig på, og holdte koken hele dagen, det love godt
for prøvene.

Dro ut med Tini og Zidan på søndagen trodde æ!!!!
Kom på fjellet , både æ og kai ove reagerte ikke noe på denne tispen som hadde de samme rutine som ellers helt til hun bjeffet til når de andre satte avgårde.
Tini bjeffer aldri sånn, ved nærmerer øyesyn hadde æ klart å ta med Zara ha ha.
Zara skuffet ikke fikset et fuggelarbeid med reis, flink jente:)))))

HD Rønken

Tintoramas Zara rønket fri A Hofter🤪

Valper HD Rønken

Rønket 4 valper etter Tini og Ra i dag, alle bildene var meget bra:)

Grønsjøen Tydal

Hvar så heldig å få komme til Kennel Tydalen.
Men turen skulle ikke starte slik jeg ville det,fredagen før avreise våknet jeg halv to på natta med magen i krøll og kvalm som en ørn, et ifø klosett ble sprunget opp, og det var ikke lekkert det som kom ut:( Halv seks på morran holdt jeg enda på, å trodde turen skulle gå i dass.
Men med en iver som en guttunge fraktet kona pasienten ned til flyplassen, der det ble bedt om et sete nært et WC. 4 timer med fly der oppkast og dritt skulle ut anbefales ikke. Trygt hjem til Muruvika var det bare å finne senga og generalforsamling med fiskeklubben og andre sosiale kromspring ble avlyst.

Turen til Tydalen ble utsatt et døgn, men når vi kom frem med litt dårlig matlyst og formen ikke heilt på topp, skjønte jeg fort at det var vært det.
Vi hadde med 11 hunder av type rød rase og hadde store forventninger til disse dagene.
Mye vind og store flokker med ryper gjorde det ikke lett for unghundene men noen stander ble det, og mange gode råd fra erfarne hundefolk om unghundene fikk vi. Unghundene klarte også å imponere med et glimrene søk og flotte fuggelarbeid. Børt Are og Arne Kristian disket opp med deilige matretter
hele uken, og det gikk ikke en dag der oppvasken sto til neste dag, men det hente at oppvasken ble tatt da hanen galer.
Sender en stor takk til Kennel Tydalen for en fantastisk uke.

Treningstur til Stilla

Æ og Vidar dro en tur til stilla på lørdag, føret var tungt og det var en god del vind. Hadde med Tini og Zidan og Vidar hadde med Frøy og Tara.
Tini viste et søk som var heilt rått i tungt føre og sne som festet seg under buken imponerte ho stort med et voldsomt trøkk i søket, fikk seg en stand der hun var rolig i oppflukt å apporterte som det skal gjøres. Zidan gikk også veldig godt hadde 2 stander men vi klarte ikke å oppservere fuggel i disse situasjonene.

Lørdag går turen til generalforsamling i Bunnapp i Trondheim. Zidan og Zara blir med nedover, og vi har blitt invitert til Grønnsjøen til Kennel Tydalen.
Vi gleder oss stort til dette:)))))

Juletrening

Jul og Nytt år ble feiret i Helosan i Lofoten, været var nydelig, og Lofoten viste seg fra sin beste side.
Etter en lang tur med Hurtigruten, og et besøk på Andøya, hadde hundene samlet energi og frutsrasjon i burene hele turen. Da vi ankom Lofoten og hytta var det bare å slippe ut dyrene og når rypesteggen kaklet oppi lia tok det skikkelig av:) Hunden fikk seg turer hver dag og formen er no på topp, brukbart med fuggel og flere fine situasjoner, Zara imponerte med flere fuggelarbeid på vanskelig fuggel. Avsluttet den siste dagen med 4 stander og magesjau som hun klarte og presse ut i buret, det nye året gikk med til å bli kvitt all den gode julematen og vaske bur og hunder mens rakkettene jomet rundt ørene.

GODT NYTT ÅR  

Sennalandet

Tintoramas Zara fikk seg en tur i dag med Tini og Are sine hunder,
føre hva ikke bra da det var gjennomslag og tungt.
Skulle vise seg at Zara brydde seg ikke om dette og kom seg ut i et veldig godt søk, ville inn i skogen og belønningen kom ved at hun ses i skogen og blir borte, det kommer en rype da vi kommer litt nærmere og jeg roper sitt og Zara er rolig ,  slipper henne på igjen og hun går ut i skogen igjen og fester stand ryper letter og hun er rolig i oppflukt:)))
Zara viser seg som en hund som har jaktlyst og trøkker på læll om det er dårlig føre, Tini trøkker på så det holder, men fikk seg et kutt i nesa og må nok en tur til dyrlegen i morra.:(

Treningstur 11.12.2009

Æ og Are dro en tur til Sennalandet i dag,det hva brukbart føre og fine forhold.
Hadde med Zidan og Tini i dag, Zara måtte bli hjemme for jeg hva usikker på føret. Trodde etter den siste turen at Tini hva i dårlig form,men i dag viste hun muskler så det holdt, gikk meget godt,ho fikk seg 2 fuggelarbeid en med reis og en uten. Zidan gikk også veldig bra og han fikk seg 3 stander, men her må det jobbes mere med apporten, han er veldig glad å hente rypa, men at han sjonglere med den e vel ikke heilt bra he he, men dette skal være klart til prøvene begynner:) Are hadde med Nike og Mega, Nike litt ustabil i dag hadde inbildt svangerskap. Mega er en unghund jeg har sett en par ganger og dette er en hund som vil komme som et skudd på nyåret:)      

Tintoramas Tex

Da Harald skulle til nabolandet på jakt, tilbydde jeg meg og ta han Tex hjem til meg for en uke med litt sosial trening med mine hunder.
Texen fikk også gått litt lineføring og masse trening på sitt.
En herlig skapning som helst lå i fanget på kveldene:)

Fredagen dro jeg og Are en tur til fjels, lite fuggel men fikk en stand på Zidan. Zara klarte og rote seg i en fuggel ,frøkna hva rolig når rypa gikk også:)
Mega til Are kom seg også i en fuggel og hva rolig, artig at unghundene viser at de kan beherske seg i fuggel. Kommet masse snø i Alta så no blir det og trene morson i skiløypa:)

Jakt tur

Fredagen dro jeg med Tini og Zidan på Jakt. Zidan fikk den første timen,
uten av at vi så noe fuggel.
Tini hadde gått å trekt i båndet og hva skikkelig gira når Zidan ble kaldt inn.
Hun la av gårde som en unghund og forserte myr og tett kratt så det sprutet,
dro seg langt ut til en åsrygg, der halen gikk som en hjulvisp, snuten borret seg ned i ferske rypespor, før hun løftet hodet og fikk overværet gikk med strak rygg bortover før hun stivnet til. Da vi nærmet oss satt jeg Zidan i ned og fikk ladet Berettaen. Når jeg kommer opp til Tini ser hun på meg som om hun skal fortelle meg at vi må ta det med ro for fuggelen er lett på vingene i dag, et stille kjør på og hun reiser foran meg på et jaktlig vis at det går frysninger igjennom kroppen, 2ryper letter på langt hold men berettaen fyker opp til kinnet og 2 raske skudd drønner av gårde , som vanlig kommer sitt kommandoen etter skuddene men Tini sitter bare og ser på meg og lure på ka æ skrik etter, har jo satt meg for lenge siden.
Utreder og sender hun på igjen uten at det er noe ryper som skal apporteres.
Etter dette blir det stand på stand men kommer ikke på hold, Tini forsvinner ned til høyre og blir borte, da er Astroen go å ha, det piper i lomma som viser at det er stand på nytt. Ser Tini står i tett bjørkeskog  bestemmer meg for å gå  skrått inn, det letter ryper i flere omganger ,og igjen drønner det i berettaen men ingen som klasker i bakken, Tini ser på meg og lurer nok på ka æ holde på med. Zidan skjønner at det e hannes tur ,og er ikke fornøyd med at Tini får alle rypene for seg selv.
Starter ut i et voldsomt medvindsøk slår seg langt ut og blir borte, kjenner at jeg blir litt forbanna må da gå an å jakt foran mæ.
Snusboksen blir famlet opp fra lomma med kalde fingrer, og en prylla glir inn i overleppa roen senker seg og vi bare nyter stillheten ,småprater litt med Tini og hun strekker forlabbene opp på meg og hun får skryt for jobben ho har gjort.
Stillhetet brytes med at Astroen hyler i lomma Zidan har festet stand 256m ute,
vi går fremover og finner han i en intens stand, Tini får beskjed om å sette seg ned. Jegeren våkner i meg må da gå an å få feldt en fuggel ,går rett inn 15 meter foran Zidan men ingen ryper kommer opp, myser i mellom bjørkeleggene men ser ingen, roper på Zidan som kommer som en strek og fortsetter videre med meg halsene etter, det letter en stor flokk med ryper og brøler stopp til Zidan før hagla fyker opp til kinnet igjen uten at det blir feldt rype, frustrasjonen kommer ser på hagla lure på om det e feil på den.
Zidan får skryt og kaster seg med snuten inn i rypesporene, slår seg ned i vind og fester ny stand reiser enkelt rype, det skytes å brøles stopp for døve ører,
Zidan setter seg men alt for seint, blir dratt tilbake og det kjeftes uten at han bryr seg så veldig mye. Tini lusker seg inn fra flanken og lurer på ka som skjer.
Zidan slippes på igjen og fester stand igjen, denne gangen er han helt komplett
og får skryt som fortjent, det skytes i hytt og gevær men ingen ting detter da det bli for tett og litt lange hold. Ny stand og igjen er han rolig i oppflukt og skudd. Mye fuggel og 2 flotte situasjoner med ro gjør at jeg velger å koble han no. Tini får seg 2 stander til før vi kommer til bilen og vi har skutt 9 skudd uten å få en rype he he.
men for en herlig dag.

Børselv

Æ og Børte hadde fine dager på hytta i Børselv.
Tya og Zara fikk sett mye fugel og trent på sekundering,  Søksmessig hva det veldig bra.
Fikk også en dag med Harry og Sonja og trent med makker, unghundene taklet dette på en flott måte det var ingen henging og heller ingen sekunderinger  heller 😙. Go mat og drikke pluss en helaften på Bungalåven med badstu og badestamp, kvelden ble avsluttet med Harry og Sonja, og feiring av gamlingen:)
Kjørte hjem på Søndagen da det ble mye vind og hundene hadde fortjent en hvile dag.
Mandagen tok vi en liten tur til Maze der det ble 4 stander på Zidan og unghundene fikk stå bak og kjenne på godlukta.
Tya på bildet som fikk snusen i Rypa.

Velkommen til hjemmesiden vår

Jaktur

Jeg og Jørn Tore trosset ryggsmertene i dag og dro på jakt, skulle vise seg at undertegnede måtte ha stokk den siste biten til bilen da det hva helt for j.....
Men så lenge det holdt var det en kanontur med masse stander.
Skulle vise seg at denne dagen var noe rød, men unghunden til Karlsen vartet opp med 2 flotte stander og en ro som man av og til kan drømme om.
Zidan sprakk i en situasjon i dag men ble rask korigert🤒etter dette var ryggen
ødelagt:(
Tini hadde de standene som vi fikk felt fuggel i, og med  lange hold måtte hun raskt apportere skadeskutt fuggel, trengte ikke å mase på ho om dette:))))).
Stormen til Karlsen begynte og bli litt deppa på slutten da han ikke kom seg i fuggel, men sto på til slutt og fikk seg en flott stand på slutten av dagen   

Gutta På Tur

Gutta på tur. ser ingen hunder????? storgåera:)
Hadde en flott tur i dag men ble ikke så veldig mye fuggel i sekken.
Kai ove skulle ha bål i dag, læll om det ikke e så mye lys for tia, men
kaffen hva fortreffelig.

Noen stander ble det, og det hadde vell blitt flere skuddmuligheter vist
en liten rød jævel ved navn Zara hadde gått i bånd:)

Jaktur

Tintoramas Zara begynner å ta sine første stander, Zara fikk seg 3 stander og 2 støkk, synes det hva godkjent, Tini hva med ho også og hadde mange stander der Zara sekunderte, en velykket dag:)))

Tintoramas skar

Klubbmesterskapet gikk på sennalandet i et strålende vær.
Tintoramas Skar avsluttet Høst sesongen med seier.


Ronny Bang med Stilladalens Mia knallet til på sennalandet med 2x1 AK,
en meget sterk prestasjon og skal bli artig og følge med dem i Vk fremover
.

Irskesjøens Zidan

Endelig skulle den komme etter noen førsøk med litt utur.
Lørdagen fikk han 3ak og søndagen fikk han 1 AK).
Veldig bra å komme seg i fuggel begge dager, for det var ikke akkurat premiedryss på denne prøven.

Jakta 2009

Jakta i Finnmark kan vel kalles en katastrofe, det er lite kull ,og ellers dårlig med fuggel. la stamfuggelen leve. MYE GO MAT PÅ ICA:))))))

August 2009

Endelig nærmer det seg jakt og fuggelbestanden er dårlig i år også:(
Turen går til Børselv og det skal jobbes med valpene etter Tini og Ra.
Ty,Tya,Zara og Tex kommer ut på hytta og vi gleder oss til å jobbe med unghundene.
Børselvprøven og NNM va det store i år men Tini fikk løpetid:(
skal stille Zidan i Ak det e vel på tide at gutten får en sjanse.

Ønsker alle en god tur og håper alle har fokus på turen og ikke rypene.

Zidan og Nouit

Zidan og Nouit har nå parret seg 🤪 Zidan så vel sånn ut he he

Titoramas Tini

Skal tilate meg å skryte litt av ho Tini.
Etter et valpekull på 9 viltre krabater, kommer ho tilbake og er i storslag i Børselv med 4vk og 3vk, På Altaprøven sin første dag får hun 1 vk
kritikken
Mot louis
Tini tar straks føringen i slippet. finnes i stilfull stand, når fører og dommere kommer til letter enkeltrype presis foran Tini som er koplett rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer ok.
Mot Figo
Tini tar umiddelbart føringeni slippet og viser oss et gnistrende søk
Tini over Figo
tall 666444     1vk.
Tini ble beste søker i semien og i finalen hadde hun en stand men ble for urolig med makker.
vi gleder oss til høsten:)))

Zidan ble pakket ut og sendt med Ronny Hartviksen Zidan fikk en flott 2ak,
takk Ronny :))))

Tintoramas Skar
Etter å ha herjet på trening og vært meget bra, har det ikke gått sånn på prøvene, der har det vært stang ut hele veien, i Børselv hadde han stand i kvalikken men fuglene ville ikke vente, i finalen ble han borte fant han i stand med kari mor og kelli rette etter at de hadde startet:( Altaprøven skulle ikke gå der heller, men på labb cupen løsnet det endelig 1vkmck
kritikken Skar

Mot Ess :Skar tar straks føringen og jakter glimrende .Ess går også godt. Skar trekker an til stilfull stand langt ute,

Justerer seg flere ganger før fører kommer til. Når fører kommer til reiser Skar villig rype på ordre og er rolig i oppflukt å skudd,

Utreder og apporterer korrekt. Skar over Ess.

 

Mot Sterk: Skar tar straks føring og jakter utmerket vinner slippet.

 

Mot White Trix L. :Skar tar straks føring og vinner slippet klart.

 

Tildeles i dag en velfortjent 1vk/ck finale.

 

Tallkarakter:556444

 

Børselv

Tini vartet opp med 4 vk kvalikk og 3 vk finale i helga, må si meg veldig godt førnøyd med det:) takk il Kai Ove som nok en gang førte ho til en Finale som jeg fikk gå selv denne gangen.

Reportasje Altaposten

Da va del 2 ferdig med Altaposten, må jo si meg veldig fornøyd med Arne Hauge som har laget disse.

Noen ringer og lurer på om det bildet av Tay er fiksert for å selge den siste valpen, Hallo!!!!! Treng æ det da se bildene:) 

http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article248272.ece

Stilla

Kontrolerte et terreng i dag får å se om vi kunne bruke dette,
resulterte i 5 stander og mye markeringer. her er det skar i en flott stand

Tintoramas TR Tay

Første bildet av Tay som er hos AC i Trondheim,
gutten avanserte og festet stand på måse 8 1/2 uke gammel, dette kom som et sjokk for den nye eieren:)))) oppdretteren sa at sånn e det he he

Tintoramas Tini

Nok en dag med påskevær, da alle er på prøve har jeg latt være og trene på go plassen. skulle vise seg at det va lurt Tini hadde 12 stander i dag, det va masse fuggel noen va litt vanskelig men vi fikk 5 med reis, og Tini er veldig stødig  for tia. Får håpe Zidan er ferdig med hostinga til påske og at Tini ikke får det også.
Så skal vi stille i Børselv, æ kommer til å føre Zidan i ak så får vi se om noen føre Tini i Vk:)

Zidan kennelhoste

Måtte trekke Zidan fra sennalandet da han har fått kennelhoste, men det er ingen fare med valpene dem skal være godt beskyttet.
Måtte avreagere med en tur med Tini og det hjalp faktisk litt Tini jobba bra og hadde et nydelig fuggelarbeid, tror nesten det blir en tur med ho i dag å:)

Zidan og Skar

Lørdagen dro jeg til Sennalandet med zidan og Tini, det var tungt føre og rypa va veldig vanskelig, fikk noen situasjoner men fuglene dro før det ble noe jaktbart av det, tini begynne og vise takter glæde meg veldig til hun er oppe går for fult igjen, zidan imponerte med et vannvittig tempo i tungt føre.

Søndagen

Æ å Kai Ove dro til stilla med Zidan og Skar, Begge hunden gikk voldsomt og det kokte vel litt også, Zidan hadde noen kromspring der han far måtte sette han litt på plass men avsluttet fint med et meget flott fuggelarbeid.
Skar virker veldig stødig for tia, det va vel litt voldsomt søkmessig, men det e sånn vi like det.

Må gratulere Jan Arild og Nix med 1vk/ck kvalikk og 1vk/mcasit i finalen det va vel den fjerde 1vk i år på fem starter og Nixern har vel 17 1vk no totalt. 

Helgeturer

Æ å kai ove var en tur med hundene i sterk vind og snefokk.
Alle hundene trøkte skikkelig på og gikk meget godt, til å med lille Tini
som skal være totalt ut av form gikk veldig bra i dag, ho hadde en stand men plutselig satt ho seg bare, tror nok at fuggelen gikk.
Ny tur i morra vist været tilate det:)

Tintoramas Skar

Endelig ble det Vkpremie på han Skar 3vk i dag på Altevann.
Grattis.
Nix ble et hakk for stor i dag og fikk 1vk m ck han e bare glimmrende.
Tar en Nubbe på dokker vegne

Påskevær

Zidan holder koken mot sennalandsprøven, var en tur på morran, og i dag gikk han glittrende 2 fuggelarbeid og komplett i ro. det varma sjela mi der oppe i mye vind. Gleder meg til ny tur i morra.

Valpene fikk sin første valpefor ladning i går mye søl:(

Altaposten

I sammarbeid med Altaposten V/Arne Hauge, skal vi følge valpen/valpene
fra det er valper til det har blitt familiehunder/jakthunder, Første reportasje skal vi lage på Torsdagen.
Håper at jeg kan få plassert noen flere i nærområde da alle er plassert fra Stavanger og Nordover.

Februar

Klubbmesterskapet blåste bort, ingen klubbmester i uk eller ak vinter.
i dag skal vi til Sennalandet og trene, vi er vel en 7 hunder så det blir fin trening

Treningstur Zidan

Lenge siden jeg har vært på tur, Tok Zidan med opp til Stilla på lørdagen, han gikk veldig bra og hadde seg 4 arbeid av ymse slag:)Fugl var lett og det var 19 minus så det va nok vanskelig.
Måtte en tur ut på søndagen å, dro til sennalandet der det va minus 10 og et strålende vær og føre. Zidan startet voldsomt denne dagen :( gutten hadde bestemt seg at i dag skal vi gå ut av hand så det holder,ingen slette ble for stor og kontakt med han far som gikk og var rød i trynet betydde ingen ting.
Fikk fanget f......skapet og hadde en samtale med han, dette hjalp overhodet ikke, ny samtale og en pause for og roe ned he he.Slapp ha på igjen der han springer ut 50meter og tar stand, godt han va rolig i det fuggelarbeidet:)
Kontakten ble bedre men det va store slag og enda alt for stort, men han vartet opp med 4 arbeid til, og han kan enda springe etter i reisen, så no blir det dressur noen dager før vi starter på klubbmesterskapet til helga.

Valpene Kommer

Det ble 9 valper på Tini, No skal vi sove:)))))
det ble 7 hanner og 2 tisper skulla vært omvent men sånn e det:)
Som jeg trodde kom en hann 242gram klokka 0352;))))))
ny valp kom 0525 hann 252 gram.
førstevalpen brukte litt tid før den fant pattene , men neste mann var en grådig jævel :)Blir nok valper i løpet av natta, Tini har blitt veldig urolig, og vil gjemme seg litt bort.
Blir nok en lang natt på meg :))))

Valpene Vokser

Det er mye bevegelse inne i magen no. Tini vokser for hver dag som går,
begynner å tror at det er mange inne i den lille kroppen.)

Vestfjellet Januar

Fredagen ble det mye fokk og rokk, men på tur dro vi men rypene var nok
vanskelig denne dagen da vi hadde bare en stand på Zidan.
Lørdagen ble været strålende, og vi skulle prøve et nytt terreng, men heller ikke her var det  bra med fuggel 2 stander og noen støkk:(
Etter en par glass med nubbe valte vi å stå opp på søndagen å, denne dagen skulle vise seg å bli unik, plutselig var det fugl bak vær en busk ,og vi ruslet fra stand til stand.

Salgan

Drar til Salgan i morra, Asgeir ligger i maze på hytta, så utgangspunktet blir hytta.
Skal bli deilig med langhelg på fjellet:) Så får vi se om det er mere ryper der inne!

Nyheter

Januar

Tirsdag

Har lagt ut bilde av Tini på parringer, begynner å bli tjukk no. 
Søndag.
dro ut med Kaj,Torill og Gunnar
det va mye vind og ganske kaldt til tider. Hundene fikk godkjent i dag.
Zidan startet med og tømme ryggen, dette så ikke helt bra ut, var også ujevn
hele dagen.Oaiivi til Torill hadde dagen i dag hadde 2 flotte stander, Unghunden til gunnar hadde en kjempesjanse på en stor flokk, men fuglene var lette i dag. 


Var på sennalandet i dag med Are og Marit. Det va turboføre og flott vær.
Are og marit hadde med Hero og Viva og jeg hadde med Zidan, skulle vise seg at Zidan hadde dagen i dag, da han vartet opp med 5 situasjoner, i enkelte situasjoner dukket det opp en heit engelsksetter, her må nok Marit terpe på dressuren:))) Men desto mere provikasjon for Zidan. 

Januar

Dro på hytta på Tirsdag fikk en bra teningsøkt for rygg og hunder.
Været for ta skylda for at det ikke ble så mange stander.
fredagen ble Beate og Norah med på tur, Norah hadde fått fjellpulk
og der synes hun det va koselig å ligge nedi.
Zidan hadde 4 stander og apporterte i alle situasjoner.
Tini fikk også springe litt, men ho begynne å bli stor, litt trim må jo ho også ha.
Har fått låne valpekassen til Vidar, tenkte og lage ferdig valperommet no så kan Tini bli vant til å være der. 

Tintoramas Tini

Da er det bekreftet at Tini er med valper:)))
var til dyrlegen i dag og tok blodprøve, denne kan taes etter 30 dager, og det var artig og få denne bekreftet positiv. 

Januar

Søndag
Ny tur i dag, lite fugl i dag, Raggas med en stand:(
Alle hunden gikk kjempe i dag.
Tini fikk sin første tur etter parringa, hun ville mye men formen er ikke helt der for tia, hun fikk seg noen korte slipp i lett terreng.
--------------------------------------------------------
Lørdag
Gutta på tur igjen i dag.Det trenes hardt for tia, Det er noen ganger tungt å stå opp på en lørdagsmorgen for å gå på fjellet, men jeg sier som Ole Einar Bjørndalen "det er sikkert en jævel som er å trener no"  
Asgeir tok nuven av oss i dag med fuggelarbeid på sine Engelsksettere,
godt det var trening he he. Borras som han har solgt???? var den beste hunden i dag, synes den karen blir bare bedre og bedre, dem som har kjøpt han kommer til og bli fornøyd:)
Zidan glimtet til med bra søksopplegg i dag, men det va glimt av mannskit å:(
samme kan vel sies om skar gutten også.
Men det var en hyggelig tur med god stemning i det lille partiet, gleder oss til Ronny skal bli med på turene våres med nakenhundene:))))))))

Januar

Zidan og Skar fikk seg en tur i dag ,innimellom dårlig vær er det også noen fine dager. I dag vær det vindstille og flott vær.
Skar vartet opp med 4 stander i dag og zidan 2.
Begge hunden gikk meget godt i dag også.
Hadde med rype for første gang, så Zidan fikk prøve seg å apportere,
den gikk veldig bra men avleveringa var i det villeste laget:)))  

Januar

Vinterstormene herjer i finnmark, men det stopper ikke oss.
Søndagen ble det en tur til stilla.
Kai Ove ble med med han Skar, og jeg hadde med han Zidan.
Begge hundene hadde et voldsomt trykk i søket denne dagen så dem begynner å komme i form:)) 2 Timer med gassen i bånn varmer en hundemann.
Men rypene er det ikke mange av.
Begge markerer på en høyde før Skar kaster seg i stand, Zidan kommer til å sekunderer. Skar finner ut at her har nok fuggelen gått, så han løyser ut og fortsetter, begge blir borte, finner skar i nok en stand, men løyser ut når vi kommer oppe på en høyde. Zidan får vi øye på nede på veien der han står og ser rett på oss, med hodet senket ned til asfaltkanten, kai hadde dålig tru på at det va en stand, men på 50 meter gir jeg han beskjed om å gå på, må mases
litt på før han bestemme seg for å reise fuggelen . Har slitt lenge med etterspringing men med trening og atter trening får man belønningen sin til slutt, det siste standene er komplette, og man gleder seg til å få komme seg ut igjen, og bare kose seg på fjellet med lydige hunder:))

siste tur 2008

Årets siste tur,
Vi tok turen til Maze det skulle vise seg at det ikke va turbo føre,
tynt skarelag med masse sne under. Asgeir hadde med talgoksen og borras
Kai Ove hadde med Skar og æ hadde med Zidan, Einar va med som god støtte
til faren sin. alle hundene jobbet godt under de rådene forhold.
Zidan fikset en stand med reis og en samstand med Borras, skar fikk seg også en stand.
Zidan beviste i dag at han har gjort seg fortjent til å få starte i AK til vinteren
komplett i begge fuggelarbeidene i dag

Tini Har fått løpetid


18.12.2008
Tini Kom hjem i dag, det ble en vanvittig gjensynsglede for Zidan og Tini tror dem har savnet hverandre for dem tok helt av. Tini fant fort armkroken igjen og tar livet helt med ro. så får vi se om det spirer i magen på frøkna. 
11.12.2008 Tini og Ra har fått svingen på det no, parret i kveld igjen.
Æ har kommet meg hjem til Alta. Vi valgte å la Tini bli igjen så dem fikk prøve seg mere, og det viste seg å være lurt.

10.12.2008 Endelig ble det parring, Tini blir  igjen til Bjørn mens æ drar hjem, Skal bli godt å komme hjem til ho mor og lille pia.09.12.2008 Er for tiden i Trondheim for å parre med Ra, men skal vise  seg at dette skal ikke bli lett. Det virker som om Tini rett og slett er for trang til at han skal klare å komme inn, Begge hundene er gira på å få dette til.
Løpetia er på den 15 dagen no så det ser vel ikke ut som at dette skal løse seg:((
Løpetia på Tini ble oppdaget i dag, Blir å dra ned til Trondheim på Torsdagen til han Bjørn og Ra, litt usikker når ho fikk den men tror vi skal være i godtia.
Zidan sjekker ho til stadighet og ho har ikke planer om å stå enda.
 
Det skal bli skikkelig artig med valper igjen.
  

Tintoramas Skar og Irskesjøens Zala

Det skulle gå noen dager før det skjedde noe. Skar var veldig interisert men dette tok fort slutt, litt lukting og slikking så stilte han seg med ræva bort fra tispa. Vi ble vel litt bekymret om det skal bli noka, Men Skar hadde nok mere kontroll selv om det va første gangen, I går kveld bestemte han seg for at no e du klar og da va det rett på.
  

Sennalandet 22.11.2008

Æ og Asgeir dro en tur til Sennalandet i morrest, det va 17 minus og kaldt.
skulle vise seg at engelsksetterne til Asgeir merket at han far hadde vært i Thailand i 3 uker, men han har lovt dem masse turer etter scooteren no
så dem vil nok komme i form 🤩 
Zidan jobbet meget bra i heile dag, viljen er det ingenting å si på.
Jørgenhumpan er vel ikke kjent for å ha så mange ryper, og i dag va det ikke spor heller😥 men både eiere og hunder fikk trimma

Tintoramas skar

Tintoramas Skar drar til Tromsø for å parre med irskesjøens Zala.
Dette er den første parringa etter en fra kennel Tintoramas.
Skar har jo ikke fått vist seg frem så mye på prøver men har klart å få
3ak og 1ak. utstilling har han Bir.

Skar er en hund som man ikke merker hjemme da han er en meget rolig hund.
Han var med i Moscus finalen 2008 søksmessig lå han og tini på topp hele dagen, så det er bra trøkk i guten, men kom seg ikke i fuggel.16.11.2008 Børselv

Overlevde Rak fisken til Harry og Sonja.
Lørdagen gikk med til å Montere lys på hytta, pluss at batteribanken ble byttet ut.
Søndagen dro jeg på tur med Harry og Sonja
Zidan hadde et fuggelarbeid med reis pluss en sekundering, gikk godt hele dagen. Det va veldig  trøkk i unghundene, tror Harry og Sonja skal få det artig
fremover med de 2 unge. 

Børselv 14.11.2008

Er for tiden på hytta i børselv.
Måtte jo en tur med hundene i dag, møtte på tusenvis av rein,
skulle gå en tur på refugeområdet mot kjæs, men det va ingen vits da det va så mye rein.
Dro tilbake til sandtaket, Hadde med Zidan og Tini.
Tini virker litt tøvat for tia, mye tull men fikk en situasjon på henne, der ho planla å springe etter, regner med at løpetia er på tur.
Zidan fikk masse slipptid i dag, og han gikk større og større, måtte til slutt ta en samtale med han.
Etter at vi hadde hatt medarbeider samtalen ble jo alt mye bedre, fikk 2 stander med ro i dag så da va vi veldig fornøyd.
Harry og Sonja har invitert på Rakfisk i dag, er veldig spent på denne retten da jeg aldi har smakt det.

Jakttur 07.11.2008

Jeg og Kai Ove dro opp til Maze og luftet Zidan og Skar. Hva litt usikker på han Zidan etter julinga han fikk av Rotwaileren, men han å Skar var gode busser,
så det gikk fint. Skar startet med 2 strøkne fuggelarbeid, Kai Ove hadde med berettaen men mannen kan jo ikke skyte he he.
Zidan hadde også 2 stander med litt rusk, og sekunderte begge standene til han Skar.
Det va flott vær, og vi skulle gjerne vært lengere, men noen må på jobb så vi får ta det igjen i morra .
  

Angrepet av Rotwailer

Etter noen timer på jobb skulle jeg gå hjem.
Kom et stykke opp på gangstien, og Zidan gikk lykkelig ved fot.
Da får vi øye på en diger Rotwailer som kommer imot oss,
Vi skjønte fort at dette ikke kom til å gå bra, Beistet økte farten og kom rett i mot oss med flerrende tenner.
Fikk ikke så mye tid til å tenke.  Her va det bare å forsvare seg med føtter og knyttnever. Ingen ting som jeg gjorde reagerte hunden på. Etter flere runder med Zidan i båndet, og en flerrende Rotwailer på 50kg+ glefsende rundt oss slapp jeg Zidan.
Både æ og Zidan slåss med beistet for å holde det på avstand,
Etterhvert begynte kreftene til hunden og gi seg og han tok en pause.
Fikk ringt Politiet og forklart situasjonen.

prøvde å komme oss hjem, men ble ringet inn av hunden som presset oss frem og tilbake på gangstien. skrekkslagne tilskuere ser kampen som pågår.

Rotwaileren har fått nye krefter, kommer på oss igjen, jeg sparker det jeg klarer men til ingen nytte. Blir flere runder for å holde han på avstand.
Nok en gang blir den sliten, og tar en pause.

politiet kommer og dem får se at den angriper igjen, ser ikke noen annen råd en å slippe Zidan, heldigvis er Zidan i form og rask i kroppen så han fikk aldri tak på han. 45 minutter tok det før hunden var trygt inne i bilen og ikke klarte og utøve mere skade.

Dette var en opplevelse jeg gjerne skulle vært uten, men er glad det var meg ,og ikke en unge som gikk tur med hunden, dette har kunnet fått fatale følger.

Vet ikke hva Politiet gjorde med denne hunden. men det bør vel ikke være vanskelig og skjønne hva som bør gjøres.   
Tintoramas Tini og Tydalens RA

Da er det bestemt at Tydalens Ra blir brukt på Tini

se parringer

Altaprøven 2009

Har tatt på meg Altaprøven i 2009 som prøveleder igjen.
mange av de som var med i fjor, blir med i år også.

Har allerede avtalt med hotellet om å ha sekreteriatet der,  dette er ok.

Ellers så kommer vi til å bli strengere med påmelding i år, da dette ble mye exstra arbeid i fjor.

Vi har også bestilt sol og flott vær.

Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven.

Vist noen føler et kall om å være med å arrangere så er det bare å si ifra

Klubbmesterskapet 2008

Startet på klubbmesterskapet med Tini og Zidan.
Zidan hadde en stand første runde, men fikk den ikke godkjent?
Ny stand, og for å si det mildt så hamra han etter.
Tini gir seg ikke skal ha premie på alle starter no.
Fikk en støkk i andre runde og et fuggelarbeid i 3 runde u/reis
Så da ble det 2 premie i dag. 😋

Foravtale

Hallo Gutter og Jenter i Alta området

Har drevet og forhandlet om for fra Forimport i Trondheim.
Dette heter Brit og brukes av flere i fuglehund miljø.
Har meget gunstige priser. Og har bevist at det duger.Vist noen er interisert til å være med på dette tar dere kontakt:))) 

Tinka

                                               TINKA

Tinka har tatt bondeferie,Børt Are som er mitt kjære søskenbarn, har fått interessen for jakt med hund.
Tinka ble jo mere sofa hund etter at Zidan kom til oss.
Så når Børte ville låne ho ,så synes vi det var greit.
Litt rart er det, at ho ikke er der med snuten å mase. Men Tini har tatt over den jobben, så vi bli stadig mint på om ho gamle mor.
Artig e det å høre at ho får masse turer, og får være med på jakt, og at ho kan tyvreise enda he he.
Treng ikke bag limit i trøndelag når Tinka er der.


Tromsø prøven

Kai ove har dratt til Tromsø til Jan Aril, og skal stille i VK på lørdag.
Gutten er sugen på en vk premie, kommer den ikke no, kommer den til vinteren,
Skar har vært god i det siste. Så vi forventer en vk premie no🤩 

Parringa til Tinka og Ra gikk fløyten da Tinka ikke hovnet opp skikkelig ,og det ble egentlig bare lure mus🤔.Zidan begynner å vise interesse for Tini så jeg går å håper at ho løper snart.Har snakket med Bjørn om å bruke Ra på Tini, og han la vel seg ikke ned på rygg å blånekta he he. Bjørn skal no ha en takk for tålmodighet med >Tinka ,som flytta nesten inn til han for godt😙Børte har vært å fått ho tilbake no, og dem hadde vel planlagt jakttur til helga.

Zidan har min oppmerksomhet for tia, så vi skal no få oss noen turer på fjellet til helga.

En liten dronning på Kongsvoll

Ofte drømmer man om noe stort men det går sjeldent hjem.
Kom til Røros Onsdagen før Derbyen.
Zidan kom seg til semien noe jeg var veldig fornøyd med, han gjorde så godt han kunne😋 Kai Ove førte Tini til 1vk med ck, førte henne videre til finalen ,der jeg gikk selv, skjedde ikke så mye i finalen .
Så var det NM Tini støkker 2 ganger og blir borte, finner henne i stand på et kull med ryper, rypene letter før dommeren ser henne i stand, og da va hjemturen til hytta lang😥 Neste start var Moscus Cup. Kai ove gikk med skar og Asgeir skulle ut med Granit og jeg med Tini.
Asgeir hadde ikke dagen i dag heller😥Kai Ove med skar gikk kjempegodt hele dagen, og kom seg videre på søk. Tini fikk seg en makkers støkk og havnet langt bak så vi måtte ha fugl. Fikk slipp mot en Gordon som dundret inn i stand og da ble det enda mørkere, Gordonsetteren rampet og jeg fikk Irsko som ny makker,
Tini gikk som F..... og det gjorde vel jeg å🤭Tini fester stand og får seg et fuggelarbeid uten reis 2vk puh pustet lettet ut da.

Moscus Finale
Kai Ove måtte sitte på et Ifø klosett hele dagen så jeg tok med Skar og Tini.
Begge to går voldsomt hele dagen og ligger i tet på søk. Måtte kjøre 4 runder før det skjedde noe. Super Belle til T.Møst 2 fuggelarbeid med reis litt rufsete apport, lille My også et fuggelarbeid u/reis. Skar blir slått i fuggel😥
Tini ut i siste slipp mot en ES, Tini Har masse krutt i beina enda, og starter ut i et høyt tempo, ES kommer tilbake og Tini forblir borte.
Her må det løpes, og den slite kroppen på 1.93 som har vært på guttetur alt for lenge bestemmer seg for at de siste kreftene skal ut, dundrer igjennom lyng og nysnø, havner på trynet nede noe bærlyng og får nye krefter. kommer meg oppe på en høyde og får se den nydligste stand noen sinne🤪Klarer ikke å rope på dommeren etter den korte spurten som ble lagt inn, men klarer å få opp en arm🤒Dommerene kommer til å ser villdyret står der borte, glemte plutselig kor sliten jeg var, melkesyra var borte tåka hadde lettet foran øynene, og pusten hadde roet seg , alt jeg hørte var pumpa som slo innvendig, Så kom tankene e det MULIG.Kommer meg bort til den røde lille som hadde gått som et uvær i hele dag, ser rypene på bakken foran henne springer avgårde, et lite JA og hun reiser fugglene foran meg, sprenger lydmuren med et brøl om at no må du sett dæ ned, Tini klapper stompen i bakken utreder og apporterer som en gud i mine øyne🤪Må slippe på igjen, Tåka foran øyne kom tilbake Puster som en blå hval,
og hadde vel mer eller mindre panikk. Inkalling endelig, jeg roper KOBLING he he synes jeg var morsom da🤭.Finaleslipp mot Super Belle, Tini og Belle kaster seg ut i djupsneen springe springe. Så tar dommerene en lang samtale og kommer tilbake og sier at Tini er vinneren av Moscus Cup. Den lange kroppen på 1.93 synker sammen over en Hund som er 16 kg, det kunne ikke sett flott ut, men skulle bare klemme den lille stjerna mi som aldri ga opp, Nå var det plutselig en
et nytt problem. Fikk plutselig et allergi sjokk med snørr og tårer, tror det meste havnet på dommerene sine klær etter at det ble klemt sønder og sammen🤪Takk Tini, Tini ligger for øyeblikket i sofan siden av meg ,og jeg har et snev av allergi når jeg skriver dette.

GRATULERE TIL  BJØRN OLSEN OG TYDALEN RA MED SEIEREN I NM

Kongsvoll

Ble jo en velykket helg her på Kongsvoll😋.
Zidan kom seg videre til semifinalen, han ble litt heftet på spor i 2 runde og ble slått på fugl, Tini med Kai Ove som fører gjorde det kjempe med 1vk m/ck🤩, kai Ove førte ho til finalen også, da på søk. Irskesjøens Zala fikk 2vk kvallik
Finalen gikk jeg sjøl, men det va lite fuggel og en ganske kjedelig finale.
Tini trøkte til litt for mye i første slipp, men fikk hanket henne inn og ho gikk kjempe de 2 siste slippan🤩 Ligger for tiden på Røros, skal stille neste helg på NM😙 

Derby og NM

Det nærmer seg med stormskritt, turen går sørover til Kongsvoll:
Irskesjøens Zidan skal stilles i Derbyen og Tini på Pointersklubben prøve pluss NM.😋
Zidan har også vist seg frem på høstjakta, og en prøve der han fikk 2uk
3 fuggelarbeid men fikk ikke vist reis.
han viser gang på gang at han er en meget god viltfinner så det skal bli artig å se ka vi får til der nede🤩 

Jaktenka

11.09.08.
Mens far er ute på jakt for å bringe mat til familien sitter mor hjemme og venter med lille Norah på armen.....🙃  Åneida Kristoffer, så ille e det ikke. Godt du har glemt igjen kredittkortet, vi kjeder oss ikke her🤪 

Norah har blitt 3 mnd og 11 dager og er ei utrolig blid og snakkesalig lita tulle. Ho er virkelig et lite sjarmtroll og familiens midtpunkt. Hundene har vært noe tilsidesatt etter at Norah kom så det e godt at jakta og prøvene er startet igjen🙂 
Det blir nok ikke så mye jakt på mor i år men det kan alltids taes igjen neste år.

Ønsker alle ei god jakt!😀
-Beate-

Børselvprøven

Tini og Nix hadde en kort visitt i vk denne helgen😙 Tini ble slått ut etter første slipp, og Nix følgte etter i neste slipp.

Stilte Zidan på søndagen, og han skuffet ikke hadde fuggelarbeid i alle 3 slippene og manglet den lille reisen for 1 premie, men det ville seg ikke denne gangen, men er kjempeførnøyd med gutten, han var den eneste på partiet som klarte og skaffe premie😋. Han har for alvor skjønt at det er artig å springe etter fuggel så får en jobb mot derbyen no.😥 Jævli tung å stoppe i fuggel for tiden he he.

Ronny med Stiiladalen Bjørk skaffet seg en 1 uk grattis🤩 du e kjempego å feire...... Stilla ble ikke stilt søndag 🤪

Kai Ove stilte Skar og Zala, Skar hadde ikke dagen men Zala fikk 1vk

Asgeir fikk alle bostavene på sin hund granit njuch norsk/svensk/inter.Garatulere🙃

Børselv

Da var Børselv prøven rett rundt hjørnet. Litt spent er man jo🤨, men regner med at det går bra denne gangen også, jan Aril skal dømme så jeg skal føre Nix, det gikk flott sist da ble det 2vk.😋.

Kai Ove skal i ilden med Skar i vk, vi får bare ønske lykke til😋 Får håpe nervene til Kai holder he he.
 

Høst Prøver

Da var høstprøvene planlagt.
Stiller med Tini i vk på Børselv 6 september.
Etter jakta går turen til Kongsvold der Zidan skal delta på Derbyen og Tini stiller i NM helga etter.😙
Skal bli morsomt med en Kongsvold tur.
Jan Arild har også ordnet med jakt for oss i dagene i mellom😋
Asgeir og Kai Ove skal være med nedover så det blir guttetur så det holder.🤪

Rypetellinga er over for denne gangen, og folk venter vel spent på dommen fra Finnmarkseiendommen

04.09.2008
Dommen fra rypetellingene ble så dårlige som vi trudde etter at vi hadde vært på telling, nesten ingen kull å se, det va et trist syn at det var enkelfuggel og en og annen pipkylling.

Vi hadde bestilt hytta i Kautokeino, planen var at vi skulle dra inn og være der en uke.Men etter de nedslående tellingene dropper vi første uka på jakta, og lar de fuglene som vi  skulle høste av fikk leve🤩.

Håper virkelig at jegerne som skal jakte i finnmark i år følger kvotene, vi som er i miljøet vet jo at det er enkelte som ikke bryr seg så mye om det å skyter ut mere enn kvotene😠 Vist alle gjør dette skyter vi oss selv i foten og det kan bli lenge til rypene kommer tilbake i mangfold slik det har vært tidligere. Skitt Jakt. 

 

Valper til salgs

Se parringer

Sommertrening

Hundene bobler over av energi🤪, blitt mye stillstand etter at Norah kom til verden.😋. Men no har vi kommet oss i trening, har et området der det er nesten ingen å lufter hunder eller seg selv, Mye skog og masse vann, så vi får en fin blanding med løpetrening og bading.

For tiden ligger kvikksølvet opp mot 20 celsius, og det er jo bra etter det vi har hatt tidligere  regn regn r😠egn, det regnet så mye at Altaelva vokste i rekordfart ,og tok med seg flere båter på en ufrivillig tur.
Kai Ove var en natt å berget flere båter i forbygninga, lure egentilig kor alle båteierene er 😲 Elva minker no så det blir nok bra fiske fremover🤩.

Drar til Børselv til helga, skal rive en vegg, og gjøre klart for å sette inn nye vinduer, mulig det blir en liten tur i Børselva, Lenge siden hytta har vært besøkt, skal bli deilig å komme ut dit igjen 😀

Apportbevis

14.06.08

I dag fikk han Zidan godkjent apportbevis😀 Han viste sine ferdigheter i å apportere rype og gjorde det med sitt særpreg, i vill fart og lyst🤪


Skar stilte på alta-utstillinga og fikk 1.premie brukshund og 1.premie konkurranse. Vi gratulerer!!

Tintoramas Skar

09.06.2008

I dag ble Tintoramas Skar godkjent avls hund i Nisk.🤪Skar blir stilt på utstilling igjen til helga, spent på om han gjør det like godt som sist da han fikk cert🤪 

Norah

Endelig kom ho Norah til verden🤪. Beate Fødte på Hammerfest sykehus
Lørdag 31/5. Ho veide 4070, 54cm lang.

Æ har vært i ammetåke siden da.😘Idag kommer dem hjem 🙃,og vi gleder oss veldig🤪🤪🤪🤪🤪🤪

 

Tintoramas Skar

                           Elite Hund

Tintoramas Skar ble i dag godkjent som elite hund i Nisk.

Gratulasjoner går til Kai Ove og Lisbeth!

Apporttrening

Apport treninga har startet. Må vel henge i hvis jeg skal bli ferdig før laksesesongen begynne😉
Zidan tar det ganske fort så det ser bra ut.
Begynte med en dummy av tøy som jeg fikk han til å holde fast uten å tygge på den. Gikk fort over på trebukk😙. Så skulle jeg få han til å ta den med å si "apport", klemte han litt i øret gutten åpnet munnen ,og inn for bukken med masse skryt,🤪 dette var noe han likte veldig godt. Trener 3 til 4 ganger om dagen så fremgangen er stor. Når jeg tar frem bukken no skjønne han ka som skal skje. Apport ordren kommer å han skynner seg å ta den.🤩 . Har begynt å føre bukken ned mot gulvet, så jeg regner med før helga tar han den fra gulvet🤔. 

21.05.2008.
Gutten har fremgang onsdagen tok han fra gulvet😋Måtte stramme litt til 😠, men han skjønte fort at han ikke slapp unna .Skal bruke tia på han i helga så kan det vel hende at vi er ferdig til laksen begynner å hoppe😋.

24.05.2008

Så var det på tide på å flytte treningsområdet ute på plenen🤒startet helt på nytt, med de samme øvelsene, kjedelig men det må til for at han skal skjønne at dette gjelder også ute.Har fått han til å ta fra bakken , men fingeren må helst være på bukken ellers så tar han den ikke😠.
Tok en av voksen hundene og brukte ho til å apportere, Zidan satt å så på.
Dette gjør jeg får å få litt konkurannse om bukken, Kjører apport på voksen hunden får så å slippe Zidan for å hente den, dette fungerer hver gang.🤪Har ikke fått trent så mye som jeg ville  men satser på å være ferdig i løpet av ca 14 dagers tid. 

27.05.2008

Kjempesteg i dag 🤪kjørte halvmånen, halvmånen er slik at jeg står ved bukken og sier apport. Deretter beveger jeg meg mot hunden slik at jeg står ved siden av han til slutt, Som dere ser på bildet har han hentet bukken på baksia av blomster bedet.😋 Skal trene litt til på dette, etter dette går jeg over til å gjømme bukken mer å mer sånn at han skjønner at han må bruke nesa, har alltid en exstra bukk som jeg slenger ut vist han ikke finner bukken, viktig at hunden lykkes med å finne den hver gang🤩
Det Verste er over no skal vi bare kose oss med det vi har øvd på, før vi finner frem en rype og begynner på nytt igjen med de samme øvelsene😋 10.06.2008. Etter mye fremgang kommer det altid noe motgang, men no ser det ut som alt er på plass, apporterer rype brukbart 🤔 må nok jobbe litt til med hvordan han plukker den opp men apportbevis skal han nok klare å få.🤪 

Utstilling Stokmarknes 10.05.08

Heder og ære til Tintoramas Skar! 😎 Etter og ha gjort det bra på jaktprøver i vinter begynte han meget godt også på utsilling. Cert og Bim ble det på hans første utstilling.
Dette var også det første Certet til kennel Tintoramas🤪

Irsksjøens Zidan ble ført i ringen av oppdretteren sin, Kingswicken. Han fikk også 1.premie!😀 Så vi e veldig fornøyd med turen ned til Stokmarknes.
Takker Kalle for en flott opphold i Harstad!

Kritikk Tintoramas skar

Passe stor av meget god type.
Godt skåret hode.
Sterk god rygg.Gode Vinkler.
Bra benstilling, velutviklet kropp.
Bra pels.Gode bevegelser
1kval 1konk cert 1bhk bim

Kritikk Irskesjøens Zidan

Middels stor.Meget god type
God rygg, lend og bra kryss.
noe åpen og fremskutte skuldre.
god bakbensvinkler bra benstamme.
Gode bevegelser.meget god pels bra farge
1kval 3konk

1 pr. VK kritikk Tintoramas Tini

Altaprøven 18.04.08

Mot Clara:
Tini jakter med prima format og intensitet. Clara er opptatt av makker. Tini over Clara som utgår.

Mot Frøya: Tini jakter prima i medvind. Like etter slipp har Frøya stand uten resultat. Begge finnes i stand. Når fører kommer til letter rype presist forran begge hundene. Det skytes og begge er rolig. Utreder og apporterer korrekt.

Tallkarakter: 5556444  🤪

1AK Kritikk Tintoramas Skar

Skar går ett glimrende søk fin fart og prima stil i god kontakt med fører .I senere slipp søk som før .finnes i stand, reiser djervt på komando ,rolig i oppflukt og skudd .Utreder raskt og greit. Senere i ny stand .Reiser igjen djervt og presist rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd ,utreder erfarent. En prima jakthund som har i dag vist oss to komplette fugelarbeid og får i dag 1.pr.ak                                                                                   Tallkarakter:5556444    

Stilla

Stilla har kommet til Alta. Stilla er en kv-tispe som Jørn Tore har hentet i Oslo.
Skal bli artig å følge med på oppturer og nedturer🤪

Grattis fra oss på Thomassletta!

Artic Cup og Odd Are Severinsens minneløp er nå godkjent.
Alt av inføringer av lister/tallkarakterer ble gjort samme dagen som prøven var ferdig, 😋Veldig bra jobba! Det gjenstår bare noen skjemaer å sende inn så er prøven avsluttet.

Irskesjøens Zidan og Tintoramas Skar drar til Stokkmarknes på utstilling 10 mai. Royer Andre Larsen har sagt at denne utstillinga må ingen gå glipp av, så vi har store forventninger😙 

Beate har begynt med "valpekassen" men tror det går greit enda, termin er jo ikke før 1 juni🤨 

Altaprøven

Som prøveleder for Altaprøven i år ble det et vannvittig kjør.
Men alle som var med i prøve-teamet gjorde en kjempejobb!😋
Fikk mange gode tilbakemeldinger på prøven, læll om været ikke va det beste, så tok prøvedeltakerne det med et smil🤩.
Fikk startet med Zidan i Artic Cup og vi kom oss til finalen men der var det stopp, guten var heilt fri for krefter og overskudd. Jan Arild Kingswick førte Tintoramas Tini, og det gikk veien i kvalliken med 1 Vk. Jørn Tore førte gamle Tinka men ho har ligget på seg "liggesår" 🤒 så det ble ingen suksess.
Ellers så vil jeg gratulere alle med premier og takke til alle som var med og gjorde dette til en minnesrik helg!

Tintoramas Skar fikk 1Ak .
Denne karen skal det bli artig å følge med når han kommer opp i VK. Gratulere så masse til Kai Ove og Lisbeth!

Børselv prøven

Vi dro ut på Torsdag og hadde litt sosial omgang før prøven😋
Kai Ove,Asgeir,Einar,Jan Arild.
Einar jaktet på 1 uk på Borras og den small inn så det holdt, Artic neste,Grattis🤩 Kai Ove  stilte Tintoramas Skar for 1 gang, fikk 3 ak på lørdag da han ble litt storgådd🤨Æ førte Nix og Tini fikk 2 vk på nix på lørdag🤩 Nix gikk godt etter foholdene, dreit og spydde ut buret i flere omganger på fredag🤒oppå alt dette ble buret stjålet også 😠.
Tini ble kastet ut i kvalliken.😮Grattis til alle som fikk premie.
Sender en ekstar gratulasjon til Harry og Sonja mora som fikk rescacit på Nico, for den satt lang inne en stund, men veldig fortjent🤪Alt i alt en strålende helg.
Jeg er Prøveleder for Artic cup og Odd Are Severinsens Minneløp så her er det bare å trøkke på.Ser ut som vi har alt under kontroll enda, med mange gode hjelpere skal vi få til en fin ramme rundt prøven🤩

Eventyr

Eventyret i Børselv fortsatte i dag😋 Æ og Tone og Synnøve tok en tur på fjellet i dag også med Tini og Zidan. Tini var i storslag! 7 stander og 2 med reis. Ho e så rolig i fuggel at det er en fryd, ho bare kaster seg ned når fuggel letter🤪  Zidan viser at nesen er i modus. Han trekte på 300 meter og fester stand. Mens far er på vei opp setter han seg ned og venter, når jeg kommer til strammer han seg opp og går villig på 60 meter. 2 ryper letter og han e komplett i ro😋  Ellers fikk vi kjørt han på sekundering i dag, brukte langlina som Tone hadde kontroll på.😀

Børselv

Vi er for tiden på hytta i Børselv, kom hit på torsdagen .Tok en snartur med Zidan og Tini, det va tungt føre😙 Fikk 2 stander på Zidan.
Fredagen våknet jeg til snøvær  men utover dagen lyste det opp.
Dro i 3 tia opp til Børselvfjellet og det er lenge siden jeg har funnet så mye fugl! 🤪 Hadde 8 stander på gutten og 6 på Tini som også hadde bursdag F.040404,
Grattis til Tinka sine avkom😀.

Zidan skvatt litt i den ene reisen😮  Reiste djervt , og rett i en rein som lå skadet. Den hadde antakelig blitt påkjørt av en bil. Gutten hoppet over den og jeg benyttet muligheten til å skremme han skikkelig. Det så ut som han skjønte at de reinan e farlig.
Jeg kjørte ned til hytta der reingjeteren var og vi dro tilbake opp og avlivet den.
Faan det hva jo nesten som jeg var i programmet Reinlykke🤭 
Fikk nytt navn der oppe på fjellet BROMATHIS😉

Sennalandsprøven

Irskesjøen Zidan fikk en flott 2 uk😀 på Sennalandsprøven.
Han jobbet veldig bra hele dagen, var i fuggel 3 av 4 slipp.
Men vi fikk ikke vist reis denne dagen😲 
Søndagen var det snøvær og lett fuggel, Men arbeismoralen var på topp🤪.
Gikk også med Tintoramas Skar til Kai Ove.
Skar går Glimmrende  begge dager ,stand på lørdag der han reiser villig i mot meg men tålte ikke skuddet😥Søndagen hadde han 2 stander men fuglene lettet før vi kom opp til han🤒 

Sennalandsprøven

Påska 2008

Påskeferien i år gikk selvfølgelig til hytta i Børselv. En hel uke til å nyte late dager, litt isfiske, treningsturer med med hundene og sosialt samvær 😎

Kristoffer var på Børselvfjellet 6 av 7 dager og byttet på å trene Zidan, Skar, Tini og Tinka. Han hadde flotte turer og der var bra med fuggel. Jeg var også med å gikk en dag men det begynner å bli tungt, er 31 uker ut i svangerskapet nå, så det ble med den ene 4 timers turen 🤩
  
   I tillegg til treningsturer fikk vi en nydelig dag på Holmvannet. Vi hadde ikke den store fiskelykken men det var en trivelig dag ilag med Ronny, Siri, Sara og Oda. 
   Kristoffer hadde bursdag i løpet av påska og den feira vi 3 dager til ende. Først med rypemiddag i godt selskap av Harry og Sonja og Ole og Grethe. Så hadde vi Ronny m/ familie på lammesteik og avsluttet feiringa hjemme i Alta hos mamma og pappa med Kristoffer's favoritt: Boknafisk. Mon tro kordan vi skal feire stordagen til neste år....

Vi ønsker alle ei vel overstått påskefeiring! 🙂

-Beate-


  

NM vinter på Andøya

Fredag 14.03.08

Kristoffer, Tinka og Tini startet turen til Andøya på onsdag ilag med Jørn Tore og guttan. Vi har hatt litt trua på at tispene skulle gjøre det bra i år. De har begge vært i storform den siste tida og dermed har vi øyna en mulighet til å gjøre det bra på NM'en 🤩
Desverre røyk Kristoffer ut av VK-kvalifiseringa med begge to i dag De hadde begge gjort en god jobb søksmessig men desverre ingen fuggel. Snakk om utur!!

Vi ønsker de som gikk videre lykke til!! 😀

-Beate-  

Irskesjøen Zidan veldig frisk

Sennalandet i dag i et strålende vær.
Zidan fortsatte der han slapp i går, men han var vanskelig å stoppe etter at fuggeln letter, må nok ta han litt ned før prøvene. Tinka hadde 2 stander men fuggelen gikk før vi kom opp. Trente i åpent terreng i dag og hundene trøkte skikkelig på, lover bra til NM. Ronny var med i dag også. Uk hunden Bjørk går bedre å bedre. En stand på ho i dag med apport😀.

Må gratulere Irskesjøens Nix og Jan Arild igjen med 1VK m/ck.😋
Gratis til Karl Ole Jørgensen med 1 AK på Neadalens Noha.

irskesjøens Zidan Friskmeldt

Endelig for Zidan, etter å ha ligget stille i 14 dager fikk han være med igjen.
Hastet etter jobb opp til Stilla,Tok han Skar og Zidan med.
Skar startet noe forsiktig men gikk seg kraftig opp utover dagen.
Får vel ta noe av skylda sjøl ettersom det ble noe åpent terreng.
Zidan ble så glad når han endelig fikk slipp at han hadde problemer med å komme seg ut i søk, men når han kom i gang gikk han veldig godt.
Synes han var forsiktig i dag, måtte ha hjelp flere ganger før det endelig kom opp fuggel!!!Skar hadde en støkk i medvind, respekterte denne gangen også🤩. 

Myrlandshytta

Ronny og jeg tok turen på Sennalandet idag.
Det var et strålende vær og vi hadde en kjempedag.
Hadde med Skar;Tini,Vilja,Bjørk.
Skar er for tiden hos meg da Kai Ove og Lisbeth er i Tromsø. Har lovt  Kai Ove at hvis guten oppføre seg i fuggel og har et høyt klassenivå skal jeg stille han på Sennalandsprøven. Han skuffet ikke i dag. Hadde 3 fuggelarbeid, 1. med djerv reis,og 2 stander uten reis.Gikk veldig godt i dag, så vi må vel melde han på🤪. Vilja til Ronny gikk veldig godt i hele dag og hadde flere fugelarbeid. Gleder meg til å se henne på NM🤩.
Ronny har også tilbudt seg å føre Tini i vinter da jeg har tenkt og satse på Zidan. Ronny, ta med kikkert! Tini kan gå stort 🤪
Bjørk er enda ungdommelig, men det bor mye godt i den jenta. Hadde en stand da hun tok fugl på veldig langt hold, så det blir mye skøy med ho fremover hvis dressuren holdes ved like😙 

Treningstur I Stilla

Kom tilbake fra Tromsø på Lørdagskvelden, man stiller ikke en vk hund
i ak klassen ,sånn er det bare sier de som skjønne seg på det .
Vi dro et heilt gjeng til Stilla, 12 hunder ble med.
Hadde en fin blanding av uk,ak og vk hunder.
Kulde og vind preget dagen, fikk oss noen stander men mye fuggel var det
ikke.Lunsjen ble tatt i hyggelige omgivelser inni en caravelle😋.

Jaktprøve I Tromsø

Ble ingen premie i Tromsø i Helga, Tinka Ble urolig på noen fugler langt ute.Tini gikk godt men vi måtte ha fuggel da alle på lista hadde fuggel eller fuggeltakning.
Grattis til alle som klarte det, Sender en stor hilsen til Dittlefsen med Kari Mor som endelig gikk til tops med Cacit i finalen, ho e vel 10 år gamla.

Lokale helter fra Alta Gjorde det også bra, Torfinn med Sarrie fikk 1 VK.
Hedda til Are og Gerd fikk 4 VK.
Are Salomondsen Gjorde det igjen med 2 uk og 1 uk på Fay, som ikke det va nok ,klinket samboeren Marit til med 2AK på Nike.
Flott Prøve med et kjempevær. 

Irskesjøens Zidan

Så skjedde det som ikke skulle skje,Zidan sprang ned fra hytta, og kuttet opp seg under poten.kuttet var dypt og langt, så no må han ligge i ro en god stund.Drar til Tromsø i helga og stiller i vk med Tinka og Tini.

Irskesjøens Nix

Endelig for Irskesjøens Nix og Jan Arild.

Etter 13 1VK kom caciten. Nix tok også 1vk med ck i kvalliken. Irskesjøens Zala fikk 3vk finale. Så dette var en stor helg for Jan Arild.
 
Vi gratulerer😋

Børselv

Er for tiden i Børselv og trener hund.
ser bra ut alle hunden virker som de er i slag,
Zidan gikk godt i dag han hadde 3 fuggelarbeid.
Harry Hansen og fruen har vært trenings kompiser denne helga,
Hundene deres går også veldig bra,Rossie imponerte stort.